Speerpunten Grid-IT

De specialisten bij Grid-IT hebben jarenlange ervaring met Oracle Database en gerelateerde technologieën.

Binnen Grid-IT wordt naast hoogwaardige DBA expertise gewerkt aan speerpunten.

Onderdelen waarop we ons specialiseren en kennis uitdragen binnen het team.

Wij delen onze speerpunten niet alleen intern. Via onze blog kunt u onze speerpunten volgen.

 • Oracle VM
 • Oracle Security
 • Oracle Data Guard
 • RAC (Oracle Real Application Cluster)
 • Oracle Streams
 • APEX
 • Oracle 12c Multitenancy
 • Oracle Weblogic
 • Dev Ops
 • Oracle Security
 • WebLogic
Minimaliseer uw CPU-licenties met Oracle VM. Virtualisatie is tegenwoordig niet meer weg te denken. Voor het virtualiseren van Oracle Linux servers is Oracle VM de aangewezen software. Alleen Oracle VM kan er voor zorgen dat er voor een Oracle database of middleware omgeving minimale CPU-licenties betaald hoeven te worden.

Oracle VMOracle VM vereist geen speciale hardware en is dus prima in een bestaande infrastructuur in te passen. Middels een virtualisatie plug-in, is het mogelijk om een Oracle VM omgeving te beheren met Oracle Enterprise Manager Cloud Control.

Gaat u upgraden naar Oracle 12c? Met de start van Oracle RBMS 12c is Oracle Multitenant een nieuwe mogelijkheid (licentievrij/betaalde optie) voor de Oracle RDBMS.

Oracle MultitenantVraagt u zich af of uw organisatie deze weg moet inslaan, dan beschikken wij over de expertise om samen met u deze vraag juist te beantwoorden en u te helpen bij het implementeren van deze architectuur. We hebben reeds ruime ervaring met een upgrade naar RDBMS 12c en de implementatie van Oracle Multitenancy.

APEX is de Oracle tool voor het verzamelen, veredelen, ontsluiten en presenteren van gegevens in de browser, waarbij de krachtige features van de Oracle Database optimaal benut worden.

Oracle APEXGRID-IT verzorgt het ontwerpen, implementeren en beheren van APEX applicaties en de Oracle APEX infrastructuur. Als start stellen we samen met u de requirements vast. Vervolgens ontwikkelen we via een iteratief proces met voldoende feedback momenten tijdig het gewenste resultaat.

De web development tool APEX is onderdeel van de database en kan hierdoor alle features van de database direct in de applicatie benutten. Omdat APEX declaratief is, wordt de source in de database vastgelegd en ontsloten als HTML naar de browser. Hierdoor volstaat een database back-up voor het veiligstellen van zowel de data als de applicatie. Door gebruik te maken van ORDS in bijv. Weblogic domains in combinatie met een RAC database kan een high available applicatie gerealiseerd worden. Ook features om gebruik te kunnen maken van authenticatie via bijvoorbeeld via OID, OVD, HTTP headers bieden ruime mogelijkheden aan te sluiten op bestaande oplossingen.

Tevens is het ontsluiten van data in een APEX applicatie via ORDS webservice eenvoudig te realiseren. Indien vertrouwelijke data wordt vastgelegd dan kunnen we gebruik maken van database encryption en om toegang te beperken tot enkele accounts kan Oracle Database Vault uitkomst bieden.

Grid-IT is de specialist op Oracle databases, waardoor in het ontwerp al rekening wordt gehouden met aspecten als availability, scalability, maintainability, performance en security. APEX applicaties zijn tenslotte Database applicaties en wij combineren onze expertise. Ontzorgen en met u meedenken is ons motto.

Grid-IT beschikt over security professionals met een Oracle bril. Uw infrastructuur en applicatie worden vanaf het ontwerp beoordeeld op security aspecten, zodat er op het juiste moment aandacht is voor security. ‘Meten is weten’ is ons middel om de kwaliteit inzichtelijk te maken, waarbij afwijkingen op security normen, standaarden en richtlijnen aangepakt worden. Centraal staat het proces van plan, do, check en act, zodat we continue werken aan verbeteringen.

CEH CISSPConcreet levert Grid-IT professionele ondersteuning op het gebied van Oracle technieken als Database Vault, Key Vault, Data Masking, Virtual Private Database, Real Application Security met Oracle 12c. Daarnaast leveren we maatwerk met behulp van Oracle APEX. Graag gaan we met u in gesprek over Oracle Security.

Oracle CloudCloud is het ’toverwoord’ op dit moment. Wij zijn uw partner in het beheren en implementeren van DBaas, Iaas en Paas zowel als Public, Private of hybride Cloud oplossing.

We komen u graag uitleggen wat dit voor u kan betekenen en wat de efficiency slag inhoudt die u hiermee kunt maken.

Grid-IT heeft al sinds de introductie van Oracle Real Application Cluster ruime ervaring met deze techniek. Al onze consultants hebben ruime ervaring met het inzetten, onderhouden van deze optie van de database en worden regelmatig als de specialisten gezien op het gebied van beschikbaarheidsvraagstukken. Heeft u problemen, heeft u een advies nodig , of wilt u een implementatietraject starten, wij kunnen u in alle gevallen verder helpen.
Moeten er snel nieuwe ontwikkelomgevingen opgezet worden omdat u met DevOps aan de slag gaat? Op dit moment zijn veel bedrijven aan het overstappen naar een ‘DevOps’ manier van werken. Hierbij worden teams gemaakt waarin Developers en (System) Operators samenwerken en met z’n allen verantwoordelijk zijn voor de opgeleverde infrastructuur en de daarop draaiende software. Hierbij is het vaak noodzakelijk dat er snel nieuwe omgevingen opgeleverd kunnen worden, waarop ontwikkeld kan worden.

DevOpsEen tool die prima bij DevOps aansluit is Oracle Enterprise Manager Cloud Control. Met behulp van de Cloud onderdelen is het mogelijk om snel een nieuwe virtuele machine of een (pluggable) database op te leveren. Tevens is het mogelijk om met configuration management tools als Puppet of Ansible snel een Oracle omgeving op te leveren.